Sista veckan!

Orlando 2012-07-07
 


God morgon!
Nu är kl ca 8.30 här hos oss i Orlando. Niklas  får sova till kl 9 innan klockan ringer för hans del, men jag vaknade vi åtta och kunde inte somna om. TYPISKT! Så därför tänkte jag att om jag lägeer upp ett inlägg nu sprar vi tid sen innan vi måste åka vidare ner till Miami och Kennedy Space Center. Smart va ;)
 
Vegas var väldigt maffigt att se. Synd att vår uppdattering där inte var den bästa dock. Men ni fick i alla fall några små inlägg om vad vi hittade på. Här kommer därför en bättre rapport om Las Vegas.
 
Resan dit gick väldigt smidigt, Niklas han kör som en gud i vår lilla Focus:) Det var väldigt varmt i öknen. nähe tänker ni nog nu, men det va några grader över 100 farenhait och detta är ca 37-40 grader! Vår AC klarade inte riktigt av den temperaturen kan jag lugnt säga. 
 
När vi väl anlände till Vegas var det nästan uppe i samma grader och bara stekande sol. Så vi la oss på rummet och tog det lite lugnt första timmarna. På kvällen gick vi däremot ut i värmen för att kolla in alla lyxhotell och deras gratis shower, gratis är bäst! Bellagio hade en fontän show som heter duga. Ny show varje gång. De vi såg var väldigt maffig och skjukt coola! Man kan inte riktigt förstå att det bara är gjort med vatten, musik och ljus. Väldigt fint. Vi gick även till ett hotell, vars namn jag glömt bort, som hade en vulkan show, den var mindre häftig. Sen hade vi tänkte att se en show på Treasur Island med pirater, men det blåste lite så den blev inställd, tråkigt tyckte vi. Sen gick vi tillbaka mot vårt hotell med ett stopp på vägen. Vi var ju tvungna att testa på att spela. Så vi stannade till på Ceasars Palace. HERREGUD säger jag bara. Hotellet i säg var gigantiskt och alla dessa tjejer i minimala kläder som delar ut kort/marker till fulla, dreglande gubbar/män/pojkar. Det var också de en ovanlig syn för oss två. Men nog om de, vi tog oss till en en armad bandit för att göra av med lite pengar iaf. Vi vann först ca 2 dollar men dem spelade vi bort lika fort som vi vann HAHA. Men de var roligt att smutta på en drink och kolla på alla andra som både vann stort och förlorade lika mycket. Efter detta spelande gick vi tillbaka till vårt hotell för att sova.
 
För dag två ringde kl 05.30. Vi hade då bestämt oss för att åka Hummer bil ut till Grand Canyon kl 6.15. Pigga och spända på hur dagen skulle bli, eftersom vi lite i efterhand insåg att de var ganska dyrt med hummern och vi tyckte vi var dumma som inte åkte vanlig buss. Den turen var även ca 500 kr billigare, men men. Men den tanken skulle vi snabbt få äta upp. Bilen kom och hämtade oss och resan ut startade. Det skulle ta ca 4 timmar ut med ett stopp vid Hoover dammen. Denna stora konstruktion som gjordes på 30 (?) Talet utan alla modern teknig,var häftig att se. Han visade även kort på hur de hade sett för något år sedan när dammen var överfull. Nu var den halvtom/full. När vi satte oss i bilen igen fick vi en historie lektion om hur Vegas blev till och hur snabbt den växte i storlek. Så mamma maje, när du var här var den inte alls stor. Nu bor det ca 3 miljoner i denna spelar stad och när du var här bodde de kanppt 1 miljon. Om vi fattade honom rätt. Från sent 70-tal växte stade från ca 7000 til ldagens 3 miljoner på bara 40 år, det är/var usas snabbast växande stad. Alla tror jag vet vad  Grand Canyon är för något så de behöver inte någon större presentation. Men det är ofattbart att naturen kan forma sig till detta. helt plötsligt stod man framför ett stup på ca 1.5 km och såg rätt ner till Colorado floden. Naturen runtomkring var med väldigt fin. En del kaktusar och några andra träd/buskar, sedan va det uppsatta nya och gammla indiantält. Så man kunde gå runt och kolla på hur dem hade haft de sedan de fört bosatte sig här. 
Vi fick se två olika utsikt ställen som visade hur Canyonen såg ut från olika höjder och vinklar. Rolig fakta är att det är bara dem sista 10 cem som är från människo tiden, eller vad man ska säga, sedan är ca 90 cm från dinosaurie tiden. så det var roligt att tänka på när man stod och såg ut över den.
Vi fick sedan äta en väldigt god lunch i en cowboy by. Påminde mig lite om hur High Chaparall är uppbyggt. Där fick vi leka av oss lite innan förden hem börjades. Då körde vi igenom öknen hem på den gammla vägen så att säga. Den användes förr utav indianerna och de gamla guld och silver gruvarbetarna som var bosatta där i bergen. Vägen var en kringelikrok väg med mycket upp och ner hit och dit, roligt tyckte vi. Lite som vägen ut till Bro, för er som vet hur de vägen är, fast denna var bara med sand och grus. 
Vi kom hem till hotellet vid ca halv 5 tror jag hon var, och då kände vi att det var värt dem 500kr extra för annars skulle man vara hemma vid ca 9 på kvällen. Eftersom det var 4 juli på kvällen gjorde vi oss iordnig lite extra mycket. För vi visste att de skulle bli fest då. Vi åt på en god restaurang på en utav hotellet New York New Yorks restauranger. Det blev en god pasta för min del och Niklas tog en pizza. Väldigt gott, och snabb service. Efter lite stor där inne gick vi ut på The Strip för att kolla på fyrverkerierna som skulle börja vid 9 tiden. Vi och många andra firare stod och väntande säkert 30-40 minuter innan de var någon som sa att de hade blivit inställt och flyttat tills lördag (idag). För de hade tydligen regnat i Vegas under dagen som vi borta. Så de vi trodde skulle bli sjukt häftigt fick sig ett snabbt slut kan man lugnt säga. Så vi gick till Bellagio istället och spelade bort 10 dollar till, innan vi kände att dagen tog ut sin rätt. Sagt och gjort gick vi till vårt rum och såg ut över ett Vegas som sprudlar av färg och lampor. 
 
Vår sista dag spenderades bara vid poolen för sol och mycket bad, till min stora glädje. Så där finns inte så mycket att berätta. Vårt fly gick sedan vid ca 23.30 efter lite tekniska problem, så vi blev ca 45 min försenade. Men flygresan gick bra tog endast 4 timmar,. Så vi ca kl 8 hämtade vi ut vår bil. Denna gången fick vi välja bland ett 20 tal olika SUV:ar. Eftersom vi har fått storhetsvansinne här i USA efter ca 3 veckor tog vi den största utav dem minsta SUV:arna. Den här pappa micke var större en någo annan bil vi lånat utav dig. Den är som ett flygplan innuti. haha så den är rolig att köra , men skönt att vi inte ska köra så mycket med för sm sagt vi är inte vana vid sååå stora bilar hemma. Då var Focusen bättre. 
 
Så vår första dag i Orlande spenderades på Seaworld. Trötta och slitna som vi var efter knappt någon sömn alls gjorde vi vårt bästa med att hålla oss vakna. Vi kollade på delfiner, sälar som inte gjorde de som dem skulle (=roligare för oss), stora späckhuggare och till sist små tråkiga hundar och katter. Men vi hann även med att åka två utav tre stora berg och dalbanor. 
 
Idag åker vi som sagt först till  Space Center sedan vidare mot Miami. Nu hinner jag inte skriva mer, måste få upp Niklas så vi hinner äta frukost innan den stänger vid 10. Tänkte vi skulle svara på några kommentarar senare ikväll när vi har kommit fram :)
 
Over and out
/ E&N
 
 

Kommentarer
Postat av: Micke o maje

Vad mycket ni har hunnit se! Det är väl rätt så troligt att det har vuxit sen jag var där, det är ju ett tag sedan... Men vi vann på roulett 100 dollar! Snart ska vi fika hos Anette och Ollo!
Har ni det bra i USA?!! Felicia!!
Sköt om er!mammaopappa svärmorosvärfar.

2012-07-07 @ 19:52:32
URL: http://Enusaresa.blogg.se
Postat av: Ingela o Eine

Hej igen!
Vi är inte alls avundsjuka på er om ni nu skulle tro det!!!
Vi har haft en trevlig kväll med Marie o Evert. De hälsar så gott.
Kram från Ingela o Eine. Helena hälsar också!!

2012-07-07 @ 22:58:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0