Welcome to Miami Beach!

 
Miami Beach 2012-06-08
 

 
HejHej!
 
I natt sov vi som två små grisar, efter att varit uppe i 1,5 dygn. Vi började dagen med en för att uttrycka mig rättvist "j*vligt kass frukost". Efter detta satte vi oss i bilen och drog öster ut mot John F. Kennedy space center. Väl framme ca 2 timmar senare, så fick vi åka på en rundtur med buss till att börja med. Denna rundturen innehöll  mycket information om vad NASA gör och hur framtiden ser ut. Vi fick bla annat se deras "högkvarter", kommandocentralen, olika uppskjutningsramper samt den "blå nedräkningsklockan" som många sett på tv inför varje uppskjutning.
 
Väl inne på turistområdet igen så fick vi åka en simulator som skulle vara som en uppskjutning, det var ganska häftigt faktiskt. Vi fick sedan se en IMAX film om hur det är att träna till astronaut och hur det är att leva på en rymdstation samt hur forskningen gått frammåt. Nu efter dessa veckorna och ett antal attraktioner och många IMAX filmer, dock var denna en av de häftigaste som vi sett. Vi fick även se ett rymdskepp i fullstorlek, det var väldigt väldigt väldigt stort.
Sedan var det som på vilken utställning eller musee´ som helst, lite utställningar om historian och utvecklingen kring NASA och dess historia.
 
Efter NASA drog vi snabbt vidare mot Miami och vår sista destination på denna resan, Miami South Beach. Vi bor bara några kvarter från där Niklas bodde när han var här med sitt jobb för ca 2 år sedan. Bilresan tog ca 4 timmar och var inte jättespännande, racksträcka hela vägen på Inerstate 95.
 
Väl framme trötta och nöjda med dagen så har vi nu checkat in och ligger och glor på tv för första gången på dessa veckorna. Det är först nu som vi börjar vår "slappsemester" innan har vi haft ett fullspäckat schema. Efter att ha kollat väderrapporten för vår tid i Miami skall vädret bjuda på regn, var enda dag. Förhoppningsvis så blir det enbart en skur på fm eller efm, vilket vi har hört från många är mycket vanligt här, eller om det ens regnar är inte säkert.
 
Vi ska imon till ett stort Shoppingcenter som heter Sawgrass Mills, och göra av med ännu mer pengar. Men nu ska vi vila ut oss inför morgondagen.
 
Idag är det en vecka innan vi befinner oss på SVENSK-mark igen. om allt nu går som tänkt! För när vi flög till Orlando blev jag Niklas stannad i säkerhetskontrollen. Jag hade då Mickes gula väska i min back, och gissa vad den "snälla" Polisen fiskade upp ur väskan. Jo, en KNIV! Micke jag trodde du redan tagit ur kniven ur väskan?! Mer om detta äventyr och förhöret kommer senare...
 
Vi har ju fått mågna roliga kommentarer här på våra inlägg vilket vi uppskattar väldigt mycket, men även lite frågor :)
 
- Vi längtar hem lite, dock inte för vädret eller något annat. Det skulle vara för maten generellt samt en vanlig frukost med grovt bröd och filmjölk.
 
- Nej Farmor! Det verkar inte ha varit någon direkt storm där vi befinner oss just nu. Regn har det varit, men inte så mycket av det heller verkar det som på hotellpersonalen när vi frågade dem.
 
- Ylva, jag litar på att du har tränat så har även jag Niklas gjort när jag har sprungit efter Estella i butik efter butik och burit kassar. Mina "Wedge-handleder" kommer vara glödheta när jag kommer hem.
 
- Felicia, vi har det toppenbra här i USA, vi ses om 1 vecka :)
 
- Maggan och Börje, jasså va roligt då känner ni igen vissa platser då även om de kanske ändrat sig lite sedan ni var där. Vad roligt att ni följer vår resa.
 
- Blev tyvärr ingen storvinst i Vegas, vi spelade istället bort pengar för att gynna någon annan. "det drabbar ju
ingen fattig".
 

 
Vi ber om ursäkt för att vi inte lagt upp bilder på ett tag men det är Blogg.se/Vårt WIFI som strular till det hela tiden, vi försöker varje dag att lägga upp någon/några bilder.
 
Over and out
 
/E&N
 

Kommentarer
Postat av: Ingela o Eine

Hej!
Det var ju en himla tur att ni inte längtar efter oss i alla fall!! Grovt bröd och fil förstår vi att ni saknar!!!!! Och kanske lite annat av mammas nyttiga mat eller???
Kram på er! Ingela o Eine

2012-07-08 @ 18:50:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0