Vår sista morgon!

Miami beach 2012-07-13 God morgon från oss! De först vi gör idag är att säga grattis till Estellas mormor som fyller år idag, hurra hurra hurra! Gårdagen var en bra och mysig avslutning på resan. Det blev ingen sushi utan vi gick ner till ocean drive och hittade en annan god restaurang. Där Niklas äntligen fick sin spaghetti och köttfärssås och jag åt en väldigt god risotto. Istället för att äta en dessert i värmen tänkte vi att vi tar oss varsin drink för att avsluta vår resa. Men de vi inte fattade var att en drink här var lika stora sin tre hemma!! Så de tog oss en stund innan vi hade druckit upp dem. Men dem var iaf, som tur var, väldigt goda :) Nu ligger vi framför tv och kollar på vårt nya favorit program animal planet på tv. Väldigt roligt och intressant. Dagen i sig kommer vi inte att göra många knop. Vi ska ta bussen vid kl 14 ut till flygplatsen för att vid kl 18 flyga hemåt. Over and out /E&N


Dan före avfärd!

 
Miami Beach 2012-07-12



Idag är det lite dystra miner över att behöva återigen packa väskan för att flyga. Men för denna gången är vår resa slut och vi flyger hem istället för till en annan stad här i USA. Vi har idag haft en väderlek som ändrats hela tiden. Vi låg på stranden från halv tio till halv 1 innan den första regnskuren kom. Då bestämde vi oss för att packa våra väskor så vi slipper detta i morgon och kan sova ut istället. Så denna dag har mest bestått utav väskpackning och lite vila på rummet. Skönt de med , om inte annat så var de behövligt.

Ikväll ska vi ut och äta på en sushi restaurang här i i Miami Beach. Så de ska bli spännande att testa på här med.

Som sagt får se om de blir ett inlägg till innan vi återigen sitter på flyget. Annars landar vi på Kastrup kl 12, är väl på svensk mark en timme senare. SKÖNT!

Ha de så bra nu, så ses vi allihop om några dagar :)

Over and out
/E&N

Bilder!

 
Miami Beach 2012-06-11
 

 
 
NIKLAS UTANFÖR HIGH VOLTAGE TATTOO AKA LA INK.
ESTELLA OCH SHREK PÅ WALK OF FAME
NEDANFÖR HOLLYWOODSKYLTEN
NIKLAS ÄR PÅ DAGIS I VEGAS
 
Fortsättning kommer ...
 
Over and out 
 
/E&N

Everglades

 
Miami Beach 2012-06-11
 

 
Hej hej!
 
Idag när vi vaknade och tittade ut genom vårt hotellfönster så insåg vi att vi valt fel dag att åka till Everglades på. Det häll-regnade nämligen. Vi klädde på oss, tog med våra jackor och drog ner mot hotellreceptionen för pick up. Väl nere och ute i bussen började det att klarna upp och regnet avtog då i styrka. Efter att hämtat upp alla människor på massvis med olika hotell här i Miami så begav vi oss tillslut mot sumpmarken och nationalparken Everglades. Väl där fick vi åka en tur med en svävare i hopp om att se lite vilda alligatorer. Turen varade i ca 30 minuter. Guiden sa till oss att vi hade tur om vi fick se en alligator idag då dem är kallblodiga djur som kryper undan och gömmer sig när det regnar. Då vi var påväg tillbaks mot hamen hade vi faktiskt turen att se en "medelstor" alligator krossa vattnet, och precis framför båten också, det var roligt att se en i det vilda. Det enda tråkiga med denna tur var att det spö-regnade på oss hälften av båtturen. Efter båtturen var vi på en Wildlife-show och alligatorwrestling, lite småloj men ganska rolig. Efter det fick vi träffa Gary the gator och ta bilder om vi ville. Som ni ser nedan tog jag Niklas kort med min nya vän, medan Estella bara vågade peta på honom :)
 
Väl tillbaka inne i Miami tog vi oss en snabblunch/rester från gårdagens restaurangbesök. Här i USA är allt mycket mycket större än hemma i Sverige, Exempelvis så har M-donalds inte vanliga cheeseburgare, dom har bara dubblacheeseburgare. En liten läsk, är vår plusmenyläsk. Jag skulle kunna dra 100 exempel till. Men iallafall så är portionerna som man får på restaurangerna väldigt rejäla och vi märkte att alla som inte åt upp sin mat bad om en "take-away-box" för att få hem våra rester. Det var inget med det, enligt kyparen var detta fullt normalt att göra i USA.
 
Efter detta gick vi ner till Lincoln road, för at kolla in butikerna. Vi är vid detta skede ganska trötta på shopping, eller rättare sagt våra kreditkort och budgetar är väldigt sletna efter våra shoppingäventyr. Trots detta lyckades jag Niklas hitta ett grymt snyggt armband. Nu har vi dock bestämt oss för att shoppingen är slut för denna resan :)
 
Imorgon ska vi till stranden igen har vi tänkt om vädergudarna är med oss :)
 
NIKLAS OCH "GARY-THE GATOR"
ESTELLA PÅ SVÄVAREN
SKORPION PÅ WILDLIFESHOW
EVERGLADES
ALLIGATOR-WRESTLING
 
Over and out 
 
/E&N

Beach-hänge!

 
Miami Beach 2012-06-10
 

 
 
Hej Hallå!
 
Nu börjar verkligen vår resa att lida mot sitt slut, mycket tråkigt enligt oss.. Men ni behöver inte oroa er, vi har redan funderat ut vart vi vill åka härnäst och det blir definitivt inte 1v på Kreta. Nej det blir ett minst lika häftigt äventyr som detta varit. Vi har idag käkat frukost på stranden och planerat vår nästa resa :)
 
Jo jag glömde skriva att häromdagen när vi var ute och shoppade på Sawgrass så bestämde vi oss båda eller iallafall jag Niklas att jag skulle klippa mig för att slippa den vita randen när jag kom hem, det var verkligen välbehövligt kan jag säga då jag direkt efter klippningen fick ca en vit rand runt hela skallen på ca 1,5 cm. Skitvackert! Billigt var det dock att klippa sig och faktum är att jag blev riktigt, riktigt nöjd! Estella var inte sen på att klippa sina toppar därefter, vilket också blev mycket bra. Vi betalade ca 250 kronor tillsammans för detta. Mycket prisvärt och gött att få lite uppfräschning!
 
Idag har det varit varmt och soligt nästan hela dagen, det kom en skur på eftermiddagen men den varade bara i 10 minuter. Vi har legat på stranden hela dagen och bara solat, badat och haft det gött i det fina vädret.
Nu på kvällen drog vi ut och käkade på en väldigt mysig pizzarestaurang samt att vi bokade en spontantripp till Everglades inför morgondagen.
 
För er som inte vet vad detta är så är det en nationalpark i Florida eller rättare sagt träskmark. Denna träskmark innehåller ett mycket häftigt djurliv, från alla möjliga fågelarter,fiskar, ormar, alligatorer och krokodiler. Ja för i Florida är nänmligen nästan det enda stället där båda krokodiler och alligatorer samsas i samma vatten. Det ska bli mycket spännande, vi ska åka svävare igenom träskmarken så vi hoppas på en upplevelserik dag.
 
Over and out 
 
/E&N
 
 

Strandhänge!

 
Miami Beach 2012-06-09
 

 
Hallåå!
 
Idag började vi morgonen (kl7) med en rask morgonpromenad på ca 7 km för att lämna tillbaks bilnyckeln till hyrbilen. För igår när vi skulle lämna tillbaks den efter shoppingen så hade hyrfirman stängt och för att undvika att betala en extra dag så var vi tvugna att lämna nyckeln idag innan kl 8.
Efter detta käkades en frukost på Miamis strand med utsikt över soluppgång och arbetarna som förberedde stranden för dagens turister.
 
Efter frukosten kom regnet, vi passade på att vila lite frukost på rummet, frammåt 12-tiden gick vi ner till stranden, då var det varmt men inte strålande sol. Vattnet var varmt och skönt, alldeles ljummet och verkligen badvänligt, även för badkrukor. Det var var uppskattningsvis 28 grader +/- någon grad i vattnet.
 
På stranden träffade vi ett mycket trevligt Svenskt par som reste runt i USA med sin son. Dem var mycket trevliga och deras son var väldigt mysig och charmig. Efter en hel dag på stranden och mycket samtalande med våra nya svenska vänner och utbyte av restips mm... så gick vi ut och åt tillsammans på strandpromenaden. Mycket gott och mysigt.
 
Imorgon blir det åter strandhänge om vädret tillåter, just nu åskar det över atlanten. Men det är varmt och klibbigt som i vilket asiatiskt land som helst, GÖTT!
 
Over and out
 
/E&N
 
 

Sawgrass Mills

Miami Beach 2012-07-9

Hejsan!
Igår blev de inget inlägg pga att vi var iväg på en gigantiskt shopping galleria hela dagen. Det låg ca 45 min utanför Miami, så vi var där kl 11 när de öppnade och körde hem vid kl 19 när de stängde. Så då kan ni förstå att vi hade att göra. Detta var inte som grand samarkand utan tänk er typ 10 till så har ni nog en korrekt storlek. Vi gjorde återigen av med en massa pengar, men detta var nog den sista shoppingen för resan. Annars kommer vi att få de svårt att komma hem, HAHA. 
 
Det fanns många butiker i olika prisklasser, men det var bara outlet priser, så förra säsongens kläder. Men vad gör de när vi i Sverige ändå ligger ett år efter i modevärlden ;)
 
Idag hoppas vi att dem svart molnen ska försvinna från horisonten så vi kan sola och bada istället för att vara inomhus. Men det är ca 35 grader varmt och väldigt fuktigt/klibbigt. Nästan lite Thailands värme sa vi idag på morgonen.
 
Over and Out
 
Grand Canyon
 
Kennedy Space Center
 
Vår shopping innan vi åkte till Vegas :) Det har tillkommit lite sen dess...
 
/E&N

Welcome to Miami Beach!

 
Miami Beach 2012-06-08
 

 
HejHej!
 
I natt sov vi som två små grisar, efter att varit uppe i 1,5 dygn. Vi började dagen med en för att uttrycka mig rättvist "j*vligt kass frukost". Efter detta satte vi oss i bilen och drog öster ut mot John F. Kennedy space center. Väl framme ca 2 timmar senare, så fick vi åka på en rundtur med buss till att börja med. Denna rundturen innehöll  mycket information om vad NASA gör och hur framtiden ser ut. Vi fick bla annat se deras "högkvarter", kommandocentralen, olika uppskjutningsramper samt den "blå nedräkningsklockan" som många sett på tv inför varje uppskjutning.
 
Väl inne på turistområdet igen så fick vi åka en simulator som skulle vara som en uppskjutning, det var ganska häftigt faktiskt. Vi fick sedan se en IMAX film om hur det är att träna till astronaut och hur det är att leva på en rymdstation samt hur forskningen gått frammåt. Nu efter dessa veckorna och ett antal attraktioner och många IMAX filmer, dock var denna en av de häftigaste som vi sett. Vi fick även se ett rymdskepp i fullstorlek, det var väldigt väldigt väldigt stort.
Sedan var det som på vilken utställning eller musee´ som helst, lite utställningar om historian och utvecklingen kring NASA och dess historia.
 
Efter NASA drog vi snabbt vidare mot Miami och vår sista destination på denna resan, Miami South Beach. Vi bor bara några kvarter från där Niklas bodde när han var här med sitt jobb för ca 2 år sedan. Bilresan tog ca 4 timmar och var inte jättespännande, racksträcka hela vägen på Inerstate 95.
 
Väl framme trötta och nöjda med dagen så har vi nu checkat in och ligger och glor på tv för första gången på dessa veckorna. Det är först nu som vi börjar vår "slappsemester" innan har vi haft ett fullspäckat schema. Efter att ha kollat väderrapporten för vår tid i Miami skall vädret bjuda på regn, var enda dag. Förhoppningsvis så blir det enbart en skur på fm eller efm, vilket vi har hört från många är mycket vanligt här, eller om det ens regnar är inte säkert.
 
Vi ska imon till ett stort Shoppingcenter som heter Sawgrass Mills, och göra av med ännu mer pengar. Men nu ska vi vila ut oss inför morgondagen.
 
Idag är det en vecka innan vi befinner oss på SVENSK-mark igen. om allt nu går som tänkt! För när vi flög till Orlando blev jag Niklas stannad i säkerhetskontrollen. Jag hade då Mickes gula väska i min back, och gissa vad den "snälla" Polisen fiskade upp ur väskan. Jo, en KNIV! Micke jag trodde du redan tagit ur kniven ur väskan?! Mer om detta äventyr och förhöret kommer senare...
 
Vi har ju fått mågna roliga kommentarer här på våra inlägg vilket vi uppskattar väldigt mycket, men även lite frågor :)
 
- Vi längtar hem lite, dock inte för vädret eller något annat. Det skulle vara för maten generellt samt en vanlig frukost med grovt bröd och filmjölk.
 
- Nej Farmor! Det verkar inte ha varit någon direkt storm där vi befinner oss just nu. Regn har det varit, men inte så mycket av det heller verkar det som på hotellpersonalen när vi frågade dem.
 
- Ylva, jag litar på att du har tränat så har även jag Niklas gjort när jag har sprungit efter Estella i butik efter butik och burit kassar. Mina "Wedge-handleder" kommer vara glödheta när jag kommer hem.
 
- Felicia, vi har det toppenbra här i USA, vi ses om 1 vecka :)
 
- Maggan och Börje, jasså va roligt då känner ni igen vissa platser då även om de kanske ändrat sig lite sedan ni var där. Vad roligt att ni följer vår resa.
 
- Blev tyvärr ingen storvinst i Vegas, vi spelade istället bort pengar för att gynna någon annan. "det drabbar ju
ingen fattig".
 

 
Vi ber om ursäkt för att vi inte lagt upp bilder på ett tag men det är Blogg.se/Vårt WIFI som strular till det hela tiden, vi försöker varje dag att lägga upp någon/några bilder.
 
Over and out
 
/E&N
 

Sista veckan!

Orlando 2012-07-07
 


God morgon!
Nu är kl ca 8.30 här hos oss i Orlando. Niklas  får sova till kl 9 innan klockan ringer för hans del, men jag vaknade vi åtta och kunde inte somna om. TYPISKT! Så därför tänkte jag att om jag lägeer upp ett inlägg nu sprar vi tid sen innan vi måste åka vidare ner till Miami och Kennedy Space Center. Smart va ;)
 
Vegas var väldigt maffigt att se. Synd att vår uppdattering där inte var den bästa dock. Men ni fick i alla fall några små inlägg om vad vi hittade på. Här kommer därför en bättre rapport om Las Vegas.
 
Resan dit gick väldigt smidigt, Niklas han kör som en gud i vår lilla Focus:) Det var väldigt varmt i öknen. nähe tänker ni nog nu, men det va några grader över 100 farenhait och detta är ca 37-40 grader! Vår AC klarade inte riktigt av den temperaturen kan jag lugnt säga. 
 
När vi väl anlände till Vegas var det nästan uppe i samma grader och bara stekande sol. Så vi la oss på rummet och tog det lite lugnt första timmarna. På kvällen gick vi däremot ut i värmen för att kolla in alla lyxhotell och deras gratis shower, gratis är bäst! Bellagio hade en fontän show som heter duga. Ny show varje gång. De vi såg var väldigt maffig och skjukt coola! Man kan inte riktigt förstå att det bara är gjort med vatten, musik och ljus. Väldigt fint. Vi gick även till ett hotell, vars namn jag glömt bort, som hade en vulkan show, den var mindre häftig. Sen hade vi tänkte att se en show på Treasur Island med pirater, men det blåste lite så den blev inställd, tråkigt tyckte vi. Sen gick vi tillbaka mot vårt hotell med ett stopp på vägen. Vi var ju tvungna att testa på att spela. Så vi stannade till på Ceasars Palace. HERREGUD säger jag bara. Hotellet i säg var gigantiskt och alla dessa tjejer i minimala kläder som delar ut kort/marker till fulla, dreglande gubbar/män/pojkar. Det var också de en ovanlig syn för oss två. Men nog om de, vi tog oss till en en armad bandit för att göra av med lite pengar iaf. Vi vann först ca 2 dollar men dem spelade vi bort lika fort som vi vann HAHA. Men de var roligt att smutta på en drink och kolla på alla andra som både vann stort och förlorade lika mycket. Efter detta spelande gick vi tillbaka till vårt hotell för att sova.
 
För dag två ringde kl 05.30. Vi hade då bestämt oss för att åka Hummer bil ut till Grand Canyon kl 6.15. Pigga och spända på hur dagen skulle bli, eftersom vi lite i efterhand insåg att de var ganska dyrt med hummern och vi tyckte vi var dumma som inte åkte vanlig buss. Den turen var även ca 500 kr billigare, men men. Men den tanken skulle vi snabbt få äta upp. Bilen kom och hämtade oss och resan ut startade. Det skulle ta ca 4 timmar ut med ett stopp vid Hoover dammen. Denna stora konstruktion som gjordes på 30 (?) Talet utan alla modern teknig,var häftig att se. Han visade även kort på hur de hade sett för något år sedan när dammen var överfull. Nu var den halvtom/full. När vi satte oss i bilen igen fick vi en historie lektion om hur Vegas blev till och hur snabbt den växte i storlek. Så mamma maje, när du var här var den inte alls stor. Nu bor det ca 3 miljoner i denna spelar stad och när du var här bodde de kanppt 1 miljon. Om vi fattade honom rätt. Från sent 70-tal växte stade från ca 7000 til ldagens 3 miljoner på bara 40 år, det är/var usas snabbast växande stad. Alla tror jag vet vad  Grand Canyon är för något så de behöver inte någon större presentation. Men det är ofattbart att naturen kan forma sig till detta. helt plötsligt stod man framför ett stup på ca 1.5 km och såg rätt ner till Colorado floden. Naturen runtomkring var med väldigt fin. En del kaktusar och några andra träd/buskar, sedan va det uppsatta nya och gammla indiantält. Så man kunde gå runt och kolla på hur dem hade haft de sedan de fört bosatte sig här. 
Vi fick se två olika utsikt ställen som visade hur Canyonen såg ut från olika höjder och vinklar. Rolig fakta är att det är bara dem sista 10 cem som är från människo tiden, eller vad man ska säga, sedan är ca 90 cm från dinosaurie tiden. så det var roligt att tänka på när man stod och såg ut över den.
Vi fick sedan äta en väldigt god lunch i en cowboy by. Påminde mig lite om hur High Chaparall är uppbyggt. Där fick vi leka av oss lite innan förden hem börjades. Då körde vi igenom öknen hem på den gammla vägen så att säga. Den användes förr utav indianerna och de gamla guld och silver gruvarbetarna som var bosatta där i bergen. Vägen var en kringelikrok väg med mycket upp och ner hit och dit, roligt tyckte vi. Lite som vägen ut till Bro, för er som vet hur de vägen är, fast denna var bara med sand och grus. 
Vi kom hem till hotellet vid ca halv 5 tror jag hon var, och då kände vi att det var värt dem 500kr extra för annars skulle man vara hemma vid ca 9 på kvällen. Eftersom det var 4 juli på kvällen gjorde vi oss iordnig lite extra mycket. För vi visste att de skulle bli fest då. Vi åt på en god restaurang på en utav hotellet New York New Yorks restauranger. Det blev en god pasta för min del och Niklas tog en pizza. Väldigt gott, och snabb service. Efter lite stor där inne gick vi ut på The Strip för att kolla på fyrverkerierna som skulle börja vid 9 tiden. Vi och många andra firare stod och väntande säkert 30-40 minuter innan de var någon som sa att de hade blivit inställt och flyttat tills lördag (idag). För de hade tydligen regnat i Vegas under dagen som vi borta. Så de vi trodde skulle bli sjukt häftigt fick sig ett snabbt slut kan man lugnt säga. Så vi gick till Bellagio istället och spelade bort 10 dollar till, innan vi kände att dagen tog ut sin rätt. Sagt och gjort gick vi till vårt rum och såg ut över ett Vegas som sprudlar av färg och lampor. 
 
Vår sista dag spenderades bara vid poolen för sol och mycket bad, till min stora glädje. Så där finns inte så mycket att berätta. Vårt fly gick sedan vid ca 23.30 efter lite tekniska problem, så vi blev ca 45 min försenade. Men flygresan gick bra tog endast 4 timmar,. Så vi ca kl 8 hämtade vi ut vår bil. Denna gången fick vi välja bland ett 20 tal olika SUV:ar. Eftersom vi har fått storhetsvansinne här i USA efter ca 3 veckor tog vi den största utav dem minsta SUV:arna. Den här pappa micke var större en någo annan bil vi lånat utav dig. Den är som ett flygplan innuti. haha så den är rolig att köra , men skönt att vi inte ska köra så mycket med för sm sagt vi är inte vana vid sååå stora bilar hemma. Då var Focusen bättre. 
 
Så vår första dag i Orlande spenderades på Seaworld. Trötta och slitna som vi var efter knappt någon sömn alls gjorde vi vårt bästa med att hålla oss vakna. Vi kollade på delfiner, sälar som inte gjorde de som dem skulle (=roligare för oss), stora späckhuggare och till sist små tråkiga hundar och katter. Men vi hann även med att åka två utav tre stora berg och dalbanor. 
 
Idag åker vi som sagt först till  Space Center sedan vidare mot Miami. Nu hinner jag inte skriva mer, måste få upp Niklas så vi hinner äta frukost innan den stänger vid 10. Tänkte vi skulle svara på några kommentarar senare ikväll när vi har kommit fram :)
 
Over and out
/ E&N
 
 

Flygplatsen :)

Nu sitter vi på flygplatsen och har precis ätit em god hamburgare på ett Diner. Mysigt och gott. Nu kommer vi sova gott på planet till Orlando:) vårt plan lyfter om ca 1.5 timme så vi har lite tid att slå ihjäl;)

De var allt för idag, ett nytt inlägg kommer imon igen!

Over and out
/E&N

Vegas baby!

Las Vegas 2012-05-07


God morgon!
 
Idag är de sista dagen för oss i vegas, men de blir en lång dag.  Vårt flyg går inte förens kl 23 ikväll. Så de blir poolen hela dagen nästan, ska bli skönt.
 
Igår blev en liten flopp kan man säga. Vi trodde att de skulle vara stora och många fyrverkerier, liksom alla andra på stripen. Men icke sa nicke, de blev inställt helt ochhållet. För de hade regnat lite under dagen. Så de tyckte vi var synd.
Men de var tur att dör
Kddagen bjöd på en underbar utsikt vid Grand canyon. Vi blev hämtade med en stor hummer ,som såg ut som den amerikanska flaggan, kl 06.15! Tidigt för vissa mindre tidigt för andra. Men med en kaffe i magen så var vi redo för dagens äventyr.
 
Nog om detta, skriver mer när vi kan använda datorn. Jobbigt att skriva på mobilen. Tar såå lång tid! Haha
Hoppas ni har se bra hemma, för vi har de super bra:) 
 
Over and out
/E&N 

LAS vegas!!

Las vegas 2011-08-03
 
 
Hejsan!
Nu är vi äntligen framme i ett kokande vegas, men vi klagar inte eftersom vissa läsare har regn.  Bilfärden hit gick väldigt bra, trots några fel körningar. Estella skyller på gps:en. 
 
Nu sitter vi på en restaurang på vårt hotell, eller galleria, det är tydligen allt här i dennabyggnad. Dock tar hotellet betalt för sitt wifi, precis som om familjen Hilton inte har tillräckligt med pengar;) så ni får nöja er med kanske konstiga mobil inlägg. Det är väldigt krångligt att skriva på mobilen haha.
 
Ikväll ska vi bara njuta av att vi är här, spela lite kanske;) hoppas att vi vinner något. Imon är det som sagt 4 juli och en super fest här så de ska bli kul attuppleva:)
 
 
Nu kommer maten. 
Over and lut
/E&N 

SHARK ATTACK!

 
Los Angeles 2012-06-02


Hejsan!
Idag har vi bara tagit de lugnt och skönt. Vi åkte ner till Santa Monica för lite sol och bad. Det blev mycker sol och lite bad eftersom de var så sjutk kallt i vattnet. Men det var ändå många utav lokalbefolkningen som bade för fullt. Precis som rubriken lyder så såg vi troligtvis en haj idag. För något annat djur borde väl inte kustbevakningen jaga iväg från strand kanten?!? Så de tyckte vi var häftigt! Efter det var vi inte i så mkt i vattnet alls. Estella doppade i alla fall halva kroppen, kärringdopp enligt viss (Badkrukan him self). 
 
Vi vattnet fanns det även en stor pir, som hade lite små butiker, restauranger och ett nöjesfält på,dock väldigt litet men ändå. Det var här vi beslöt oss för att äta lunch på Tacobell. Denna restaurang har vi bara hört goda ord ifrån så vi blev inte besvikna på deras tacos, mummsfillibaba! 
 
Ikväll åt vi återigen på Panda express. Denna lilla chinakrog blev vår favorit här i LA, prisvärt och mycket gott. Tips till er som ska åka till LA någon gång :)
 
NU ligger vi i sängen och ska strax sova, för imon bär de av mot VEGAS. Där är det uppemot 40 grader varmt, så där får vi väl inte klaga på värmen. Men de var allt för ida från oss, skrev ett långt inlägg innan men de försvann pga tekniska fel, skjut irreterande! Men men, inte mycket att göra åt de.
God natt från oss och God morgon till ER! Hoppas att ni får en varm och soligt dag :)
 
Over and out
/E&N
 

Shopping, igen :)

 
Los Angelse 2012-07-01


Tjoohoo allesammans!
 

Nu sitter vi återigen på rummet och har lite lätt ångest, (läs Estella), över allt som vi har shoppat. Men vi är ju här bara en gång i livet kanske, så de gäller att passa på ;)
 
Vi passade idag på att ge oss själva en sovmorgon, eftersom butikerna idag, söndag, inte öppnade förens kl 11 idag. Så vi åt en frukost som bestod utav en macka, joggi och ett glas juice. Som vi vart duktiga att handla i en vanlig butik. Efter denna stadiga frukost satte vi oss i bilen slog på gps:en och körde mot vårt första stopp som var Beverly hills Mall. I denna gigantiska galleria fanns alla möjliga butiker, men vi, Estella, såg mest framemot Victoria's secret butiken. Som även den var gigantisk! Detta reulterade i att Estella köpte med sig halva butiken efter 1.5 timme. Niklas var mindre glad, hehe.
 
När vi var mätta på denna gallerian kände vi att det kurrade lite i kistan, så då begav vi oss till Rodeo Drive för att shoppa, och äta lunch. Shoppingen den här gången stod Niklas för, han hittade äntligen sin Ralph Lauren butik. Så efter ca 1.5 timme där innen med kunde vi äntligen leta upp ett ställe att äta på. 
 
De vi hittade trodde vi var gott och nyttigt, men de var nog bara nyttigt och inte så gott. För att citera Niklas "Vad f*n är det här för ost?! Smakar inte som vanligt. Men Niklas då de var ju Tofu. ÅHHH, allt är ju för fasen vegan mat på de här stället." Så vi gick därifrån icke mätt och belåtna, bara 150kr fattigare. 
 
Vi åkte nu till en utomhus galleria, där varje märke hade sin butik utomhus. Det var mysigt att strosa runt där inne/ute, men det var väldigt mycket folk idag med tanke på att de är söndag idag. Så vi betade av dem ca 150 butikerna snabbt och enkelt. Sedan på med vår älskade gps och sedan hem igen. VI beslöt oss därefter för att prova på ett utav USA:s bästa hamburger ställen, In'n'out burger. Dessa var sjuuukt goda och kosta ca 10dollar för oss båda för varsin meny! Bästa maten här i LA! Och billigast ;)
 
Nu ska vi bara ta det lugnt och skönt dricka varsin öl/cider och äta chips :) För vi har ju som sagt semester! Hoppas att ni har de bra hemma, och att de inte regnar allt för mycket. För hos oss skiner solen med ca 25-30 grader, helt lagom varmt. 
 
God natt från oss och godmorgon till er!
 
Over and out
 
/E&N
 
 
 
 

Walk & ride of fame!

 
Los Angeles 2012-06-30
 


 
Hola hola!
 
Idag har vi verkligen varit aktiva, eller iallafall sett jättemycket. Vi började morgonen med frukost i soluppgång på vårt hotell. Vidare så snörade vi på oss "gå-skorna" och drog mot Hollywoods "walk of fame" med alla stjärnor i marken med kändisars namn ingraverade. Vi har sett massvis med olika kändisars stjärnor och fotat de som vi gillar bäst. Det var verkligen som en fest på hela gata, människor överallt, musik överallt och massa människor som var utklädda till olika filmkaraktärer.
 
Vi gjorde även en s.k startour, vilket då innebär att man åker i en buss och får se massa schyssta områden som exempelvis Beverly Hills och Rodeo drive. Under turen gjorde vi olika stopp vid kändisars hus och vissa av deras restaurangen. Vi har bla sett A. Kutcher´s hus och restaurang, huset var riktigt mäktigt medan hans kinarestaurang såg mindre mäktig ut, vi har även sett L. Caprio´s hotell som hade poolparty på taket idag. Vi fick även se den exakta platsen där Chris Brown slog Rihanna efter att festat på en nattklubb i närheten. Vi har sett gymmet där A. Schwarzenegger brukade träna. Vi har även sett Kodiak och China Theater samt alla kända nattklubbarna som alla kändisar festa på.
 
Vi har bla sett Madonnas, Michael Jacksons, Beckhams, A. Kutchers, Dr Phils, T. Cruise, H. Klum, Ozzbournes, C. Aguileras, S. Speilbergs hus, sjukt häftiga, stora och framförallt ofattbart dyra hus.
 
Vi har även varit på LA-ink och kollat läget, häftig att ha varit där faktiskt. Tyvärr var inte Kat Von D där men alla andra artister som finns med på hemsidan jobbar varje dag i princip.
 
Nu ikväll har vi hämtat Kina-mat från vårt nya favoritställe "Panda-express" som ligger ca 2 min från vårt hotell, sjukt gott och väldigt mycket mat för 6 dollar (vi kan utan problem dela en portion)
 
Over and out
 
 BEVERLY HILLS
 
MICHAEL JACKSONS STJÄRNA PÅ
WALK OF FAME
 
/E&N
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0