Alcatraz Island aka "The Rock"

 
San Francisco 2012-06-23
 

 
Hello!
 
Då har vi nu avrundat vår första heldag här i SFO. Ja, vi kan väl börja med den alldeles fantastiska kontinentafrukost som vi båda någonsin ätit. Den bestod nämligen av 3 olika juicer/safter, kaffe och te såklart. Vidare bestod den av 2 olika muffinssorter, kakor samt två olika sorters wienerbröd/bullar. Det var alltså som att gå till ett kafé och ta en fika, dvs mycket mättande och enbart bestående av protein, eller?!
 
Vädret i SFO är soligt och fint, men detta gör inte SFO till en jättevarmstad för tillfället iallafall. Vi har omkring 16 grader på fm och uppemot 20 grader nu i efm.
 
Efter den fantastiska frukost begav vi oss ut på jakt efter biljetter till Alcatraz, vilket vi hade hört från andra hotellgäster var en omöjlighet. När vi kollade nätet igår hos den firman som tydligen har monopol på biljetterna så var den första bokningsbara turen 10 Juli. Efter bara 1 timmes jakt hade vi fått flera bud angående biljetter, saken var den att man inte kunde köpa biljetten för sig utan var tvungen att köpa den tillsammans med en busstur kring hela stan en sådan som man kan hoppa på och av när coh vart man vill. Vi bestämde oss för att köra på det för annars var det en omöjlighet att få tag i biljetter.
 
Efter att ha strosat runt på Fishermans Warf och Pier 39 ett tag och lunchat så begav vi oss mot färgan för att åka över till Alcatraz. Denna färd tog ca 15 minuter och väl framme fick vi varsitt par hörlurar kopplade till en ljudgiude, vi fick sedan gå runt i ca 45 minuter och blev guidade av tidigare fångar samt vakter som jobbat på fängelset. Detta var mycket intressant och framförallt roligt. Vi fick se celler, matsal, isoleringsceller, vi fick berättelser av och om fångar som suttit där samt dem rymningsförsök som gjorts från fängelset. Vi fick slutligen träffa en tidigare fånge som suttit där, han satt och signerade sin bok och dvd som han gjort, självklart köpte Niklas dvd:n för att få den signerad. Häftig enlig honom, inte lika häftigt enligt Estella.
 
Nu har dagen lidit mot sitt slut och vi ska snart hoppa till kojs, för imorgon ska vi ut och åka en busstur runt om i SFO. Jo vi hann även med lite shopping såhär på kvällskvisten, vi bor i princip mitt i smeten som man säger, går vi utanför hotellet så hamnar vi direkt på shoppinggatan och tvärsöver ligger ett stooort shoppingcenter.
 
Over and out
 
 
VI ÅKTE CABLE CAR
ALCATRAZ MED SFO I BAKGRUNDEN
 
/E&N
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Farmor Margreth

Äntligen har jag hittat er på datorn. Har tidigare följt er i min mobil. Försökt att skicka sms till er men vet inte om det funkat. I vilket fall kan väl det bli dyrbart.
Här är kallt o blåsigt i dag men annars skapligt väder. Mina midsommargäster har åkt hem så nu är det bara katten o jag. Allt är bra o nu fortsätter jag att följa er, det är jätteroligt.

2012-06-24 @ 11:45:14
Postat av: Micke o maje

Nu har vi firat Olles 15årsdag! Hoppas ni har kommit ut från fängelset, hälsningar Felicia, Ida, lilla Albin, m o p, Sebastian, Adam, Olle med flera!

2012-06-24 @ 14:55:36
URL: http://Enusaresa.blogg.se
Postat av: Micke o maje

Nu har vi firat Olles 15årsdag! Hoppas ni har kommit ut från fängelset, hälsningar Felicia, Ida, lilla Albin, m o p, Sebastian, Adam, Olle med flera!

2012-06-24 @ 14:55:39
URL: http://Enusaresa.blogg.se
Postat av: Ingela o Eine

Hej!
Vi följer er spännande resa! Gissa vilka som funderar på att resa till USA?
I morgon är det jobbardag igen och det är ju lika bra när det ska ösregna.
Kramar från Ingela, Eine o Helena

2012-06-24 @ 18:44:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0