New York by Sky


New York City 2012-06-18



Hej Allesammans!

Då har alltså dag nr 2 lidit mot sitt slut och vi sitter nu helt utmattade på YMCA (vårt hostel) och planerar vad vi vil göra och hinna se. Dagen började med en väldigt god och ganska billig frukost på Starbucks på Columbus circle.

Vidare hade vi bestämt oss för att åka till downtown Manhattan där vi hade som mål att se; Frihetsgudinnan, WTC, Ellis island, China town, Bodies the exhibition samt Carlos bakery shop aka Cake boss. Vi hade tänkt oss att köra snålvarianten och gå runt till alla dessa olika saker och åka en gratis färja till frihetsgudinnan. Givetvis gick vi till WTC och memorial garden, det var helt fantastiskt fint där och runtomkring var en enda stor byggarbetsplats för dem nya tornen; freedom-towers.
Vidare valde vi istället för att köra snålvarianten eftersom vi är studenter och smålänningar att åka med en helikoptertur över hela Manhattan i ca 20 minuter. Det var nog bland det häftigaste vi båda har gjort i våra liv, inte bara att vi åkte helikopter. Utan även att vi åkte det i en av världens största städer med en fantastisk skyline. Vi fick se allt och lite till! (Niklas filmade allt med sin iPhone, vi får se om vi hinner få upp ett sample innan vi kommer hem)

Efter detta tog vi oss en billig lunch på stående fot sedan tunnelbanan över till New Jersey för att besöka ett av Stellas "must go see ställe" och dett tog oss till Carlos bakery som är et bageri som blivit världskänt genom sin tv serie på TLC och för att dem gör dom sjukaste tårtorna någonsin. Kön var lång, men vad fan gjorde det när bakelserna som vi köpte var sjukt goda.

Efter detta tog vi oss tillbaka till Manhattan och gick till en utställning Bodies the exhibiotion som alltså är en utställning om/med människokroppar. Detta var både häftigt samtidigt som det var äckligt när Niklas berättade att alla kroppar som var utställda, både inglasade och icke inglasade var REDIGA  människokroppar som behandlats och sparats, man fick se allt och då menar vi verkligen ALLT!

http://www.bodiestheexhibition.com/newyork/

Efter detta strosade vi runt lite i hamnen och shoppade lite, när vi gjort detta hade klockan redan hunnit bli mycket och vi hade en sak kvar på dagens lista att kryssa av; China Town, så vi begav oss dit vilket var lite av ett antiklimax. Det var inte alls som vi föreställt oss, eller jo fast väldigt mycket mindre bara.
Nu ska vi upp och sussa så vi är redo för nya äventyr imorgon!

Over and Out


WTC. 

HELIKOPTERTUR.

FRIHETSGUDINNAN FRÅN LUFTEN


ESTELLA MED "BUDDY" PÅ CAKE FACTORY

/E&N





Kommentarer
Postat av: Martina

Åh! Hoppas kakorna var utsökta!

2012-06-29 @ 09:22:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0