New York City


New York City  2012-06-17



Efter en snabb flygresa från Köpenhamn till USA och John F. Kennedy´s flygplats sitter vi nu på vårt hostel, YMCA. Vi landade en timma tidigare än väntat då kaptenen sa att vi hade bra vindar att flyga i. Att ta sig från flyplanet och ut genom tullen och alla kontroller. Ja det tog minsann sin tid, ca en och enhalv timme totalt! Efter detta korsförhör och ständiga kontroller tyckte Niklas att det var dags att försöka ta sig in till Manhattan för att leta upp vårt hostel. Sagt och gjort så hoppade vi på tunnelbanan (det var inte lika lätt som det låter) mot Manhattan. Efter mycket om och men lyckades vi hoppa av ett X antal hållplatser för tidigt...
Men hurtiga som vi är, slängde vi upp packningen på ryggen, plockade fram kartan och slog våra klocka huvuden samman och började traska mot vår street. Vi har kommit fram till att NYPD är väldigt hjälpsamma mot turister som inte hittar häromkring.

Vi har nu avrundat kvällen med en promenad i det "lokala" kvarteret, strosat runt och avnjutit en grymt god kvällsmat i central park a lá NYC-Style.

Nu ska vi upp till rummet för att planera morgondagen och förhoppningsvis sova en blund med, vi har ju trots allt varit på resande fot i 19 timmar och med en tidsomställning på ca 6 timmar.

Tusen tack till familjen Carlsson i Lund för uppehälle, mat, sällskap och bus!

Over and out



/E&N



Kommentarer
Postat av: Eva & Co

Hej! Skönt att resan gick bra! Hoppas ni får riktigt roliga och härliga veckor i USA nu. Vi följer bloggen, ska bli spännande. Kram /E, R, A & H

2012-06-18 @ 19:14:44
Postat av: Maria

Hej, va´kul att följa er resa här:) Hoppas ni har det bra och får uppleva och se mycket.Här hemma jobbar vi fortfarande för högtryck (både vi som jobbar och vädergudarna)men snart firar vi midsommar och några veckors ledighet väntar!
Kram, Maria (B hälsar)

2012-06-18 @ 22:10:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0