Turistat till fot

New York 2012-06-19
 

 
Idag som ni kanske har förstått så har vi shoppat lite. Vi började dagen på ett lokalt kafé som hette bagels n coffe. Som ni säkert förstår så provade vi idag vår första bagel i NY. Vi kan ju bara säga att vi blev förvånade över hur mättande en bagel var och sjukt goda var dem också. Estella åt en med jordgubbs-färskost och Niklas åt en med Purjo/gräslök-färskost, Mums!
 
Efter denna stadiga och billiga frukost tog vi oss till fots via Broadway ner till något som heter Theatre district, vilket är en mycket känd plats med massa teatrar och shower. Lite längre ned på gatan kom vi sedan till Times Square. Detta ställe var helt enormt, det var ofattbart att från enbart ha sett bilder av det i tidningar och på tv. Massvis med tv-skärmar och reklam överallt det var coolt att se detta live.
 
Vi letade oss sedan ner vidare mot Empire state building. Vi bestämde oss dock ganska snabbt att inte betala nästan 500 kronor/person för att åka upp i byggnaden, då vi tror såhär i efterhand att det var mycket häftigare att se New York från helikopter så ville vi inte bli besvikna på denna utsikten.
 
När vi sedan var klara med Times Square bestämde vi oss för att bege oss mot flatiron huset, detta var väldigt roligt att se, då byggnaden verkligen ser ut som ett strykjärn från alla håll och vinklar.
 
Niklas ville tvunget gå till Madison Square Garden vilket vi också gjorde. Till vår stora besvikelse var denna lilla idrotts/evenemangsarena under ombyggnation så vi kom inte längre än lobbyn. Dock var det en häftig byggnad att se och känslan av att ha varit där känns bra. (Nästa gång vi åker till NYC, ska vi definitivt gå på en hockeymatch på MSG)
 
Vidare såg vi Rockefeller center innan vi påbörjade vår shoppingrunda. Rockefeller center är en stor byggnad bestående av kontor och affärer. Häftigt att se enligt vår NYC-bokguide, i verkligheten inte så häftigt; typ som vilken skyskrapa som helst.
 
Efter att ätit två pizzaslices var på något litet hak drog vi sedan vidare för shopping på fifth avenue samt madison avenue. Ja alla vet väll hur det är när man shoppar med tjejer; så Niklas fick bära kassar medan Estella svansade runt i alla glammiga butiker ;) Shoppingen upptog den största tiden av vår eftermiddag och resulterade i massa fina kassar med fina saker inuti. Till Estellas försvar så handlade hon faktiskt på REAN! (Även om man inte kan tro att det är REA med dom priserna).
 
Nu är vi nyss hemkomna efter kvällsmat/picknick i Central Park framför en basebollmatch, som vi uppfattade det var någon form av "korpen-match"
Nu ska vi upp och sova så vi orkar med morgondagen som bjuder på Museum och musikal med inslag av shopping kanske ;)?
 
Over and out
 
TEATERDISTRIKTET
TIMES SQUARE
FLATIRON
EMPIRESTATE BUILDING
MADISON SQUARE GARDEN
MADISON SQUARE GARDEN
KVÄLLSMAT I CENTRAL PARK MED
EN BASEBOLLMATCH ATT TITTA PÅ
LIVE.
 
/E&N

Kommentarer
Postat av: Micke o maje

Hej på er,Nusitter vi ivärmen och myser lite på kvällskvisten.Det har varit varmt o gott i dag och skall bli så även bli i morgon.Dock verkar midsommarhelgen bli lite fuktig enligt prognosen.Gällande Sverige så vann dom med2-0 mot Fr.Jättebra avslutning men dom blev sist i gruppen ändå.Ni verkar ju ha det bra och får ju även ni motion i samband med shoppingrundan. så ha det bra så hörs vi f Halmstad. M o M

2012-06-20 @ 20:54:31
URL: http://Enusaresa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0